Kikkerdag

Kikkerdag
Ron Tiemersma

Kikkerdag

De kikkerdag is een halfjaarlijks evenement georganiseerd door Dendrobatidae Nederland, waar liefhebbers van gifkikkers hun dieren kunnen verkopen en aanschaffen. Op deze dag zijn veel hobbyisten en bedrijven aanwezig met een uitgebreid aanbod aan nakweek kikkers en kikkerbenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan compleet ingerichte terraria, inrichtingsmaterialen, planten, voedseldieren, waterbehandelingssystemen, luchtbevochtigers, verlichting, regeltechniek en meer. Bovendien is de dag een gelegenheid om in contact te komen met andere hobbyisten en om ervaringen uit te wisselen. Ook kunt u het bestuur al uw vragen stellen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de kikkerdag en onze regels.


 

Toekomstige kikkerdagen

Datum: zondag 3 oktober 2021 en zaterdag 2 april 2022
Tijd: 12:00 – 15:00
Locatie: ’t Veerhuis
Adres: Nijemonde 4, 3434 AZ
Plaats: Nieuwegein


Lijst standhouders kikkerdag 3 oktober 2021 
Araflora
Aqua Nature Tec
Bestuursstand Dendrobatidae Nederland
Frogfoods
Frogs and more
Gekko's en meer
Gifkikkerparadijs
Hobbyzoo-anura
Insect online
Peruvian Frog Import / Nasuta
Terrafauna 
Terrated 
Terraquana
& meer dan 40 meter andere commerciële aanbieders en hobbymatige standhouders


COVID-19

Vanwege de COVID-19 uitbraak zijn de edities van april 2020, oktober 2020 en april/juni 2021 afgelast. Dendrobatidae Nederland houdt zich aan de adviezen en maatregelen opgesteld door het RIVM en de overheid. We hopen dat het binnen deze maatregelen de komende edities weer mogelijk is om de kikkerdag, eventueel in aangepaste vorm, plaats te laten vinden. Zodra hier meer informatie over bekend is zal dat op deze pagina worden geplaatst.

Update 23/09/21
Na overleg met de gemeente is er een nieuw besluit genomen over het eerder genoemde coronatoegangsbewijs; deze zal niet verplicht zijn voor het bezoeken van de beurs en er zal daarom ook geen controle op plaatsvinden. Wel vragen wij u uiteraard om de regels van het RIVM na te leven en bij verdenking op corona of bij een positieve test niet onze beurs te bezoeken.

Wilt u kikkers verkopen op de beurs? Een tafel reserveren kan t/m 29 september door een mail te sturen naar kikkerdag@gifkikkerportaal.nl (zie hieronder).

Update 17/09/21
We kunnen u het goede nieuws brengen dat na drie afgelaste edities onze Kikkerdag weer plaats zal vinden op zondag 3 oktober aanstaande. Wij zijn zeer verheugd om al onze leden en andere geïnteresseerden weer te kunnen ontvangen. Zoals u niet ontgaan zal zijn kan de beurs met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen onder relatief normale omstandigheden gehouden worden. Dit betekent dat er voor bezoekers geen inschrijving vooraf noodzakelijk is en dat we niet met tijdsloten hoeven te werken. In overleg met onze locatie is het, zoals bij vrijwel alle evenementen, wel noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs te tonen. Met een coronatoegangsbewijs toon je aan dat je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud bezit. U dient dit bewijs via de coronacheck-app samen met een identiteitsbewijs te tonen voor het betreden van de beurs.

Inschrijving en kosten bezoekers

Bezoekers kunnen zonder inschrijving het evenement bezoeken. De entreeprijs voor niet-leden bedraagt €7,50. Wanneer u lid bent van Dendrobatidae Nederland dan krijgt u, samen met een introducé, gratis toegang tot de kikkerdag. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene ook gratis naar binnen. Wanneer u op de kikkerdag lid wordt van Dendrobatidae Nederland verrekenen wij de entreeprijs direct met uw contributie.


Inschrijving en kosten standhouders

Wilt u dieren of toebehoren aanbieden op de dag? Dan kunt u een stand reserveren door een mail te sturen naar kikkerdag@gifkikkerportaal.nl. Voor het aanbieden van dieren dient u lid te zijn van de vereniging. U kunt voor de opening van de zaal uw stand opbouwen.

Commerciële standhouders betalen €15,- per tafel van 1,5 meter (aantal tafels in overleg). Particuliere standhouders (leden) kunnen 1 tafel reserveren voor €5,-. Als de aanmelding verwerkt is ontvangt u een bevestigingsmail. In deze mail treft u ook ons beursreglement, waarin onze regels zijn vermeld. Lees dit reglement goed door om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Het is beperkt mogelijk om dieren te verkopen zonder een tafelreservering. Dit is bijvoorbeeld van toepassing indien u dieren op afspraak verkoopt. Wanneer u dieren zonder tafelreservering wilt verkopen, dan kan dit pas na de algemene opening van de zaal. U kunt de verplichte gezondheidscontrole dan tussen 12:00 en 12:30 laten uitvoeren (zie hieronder). Na deze tijd keurt onze dierenarts geen dieren meer en dient u zelf voor geldige gezondheidsverklaringen te zorgen.


Veterinaire controle

Alle dieren worden verplicht gekeurd voordat deze op de kikkerdag mogen worden aangeboden. Verkoopt u dieren zonder gezondheidsverklaring (link), dan bent u in overtreding van de wet. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit houden hierop toezicht. De keuring mag alleen worden uitgevoerd door een bevoegd veterinair controleur. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

1. Controle op het evenement:
De dieren kunnen op de dag van het evenement gekeurd worden door onze dierenarts, vóór aanvang van de beurs. Voor leden van Dendrobatidae Nederland is deze dierenartscontrole gratis. Commerciële standhouders betalen contant €2,- per dier. Bij controle van meer dan 15 dieren betaalt u een totaalprijs van €30,-. Bij onze dierenartscontrole is het niet mogelijk om te pinnen.

2. Controle voorafgaande aan het evenement:
U kunt uw dieren vooraf laten keuren door uw eigen dierenarts. Deze dient vervolgens het gezondheidscertificaat in te vullen. Een veterinair controleur mag zijn eigen dieren niet controleren. De meegenomen dieren worden alsnog visueel geïnspecteerd door onze eigen controlerend dierenarts.


Toegestane dieren

Op de beurs mogen uitsluitend nakweek dieren worden aangeboden en verkocht. Er wordt actief gecontroleerd op het aanbieden of meenemen van wildvang dieren en niet toegestane soorten. Mochten wij tijdens onze controle constateren dat u niet toegestane soorten bij zich heeft, dan zal u de toegang tot de beurs ontzegd worden. Zie voor de soorten die beschouwd worden als niet toegestaan de DN toetsingslijst op de website (link). Kunt u ondanks dat uw soort niet op de lijst staat toch de legale herkomst van uw dieren aantonen, neem dan contact met ons op via kikkerdag@gifkikkerportaal.nl.

Dendrobatidae Nederland is geen voorstander van het kruisen van verschillende soorten of varianten kikkers. Om dit niet te faciliteren ontmoedigen we dan ook de handel van hybride kikkers op onze beurzen.


Overdrachtsverklaringen

Kikkers mogen alleen verkocht worden met overdrachtsverklaring (link). Deze dienen door verkopers uitgeprint mee te worden genomen naar de beurs. Vraag ook bij de aanschaf van dieren altijd om een overdrachtsverklaring. Koper en verkoper dienen namelijk beide een volledig ingevuld en ondertekend exemplaar te ontvangen.


Vervoer dieren

Kikkers dienen van en naar de beurs vervoerd te worden in het donker en beschermd tegen plotselinge temperatuurswisselingen d.m.v. een tempexdoos, koelbox, koeltas of iets vergelijkbaars. Hierbij geldt de regel; één dier per bakje. De bakjes mogen niet worden geopend gedurende het evenement.


Hoeveelheid producten

Particulieren mogen maximaal 10 bakjes voedseldieren en maximaal 10 stekjes per reservering aanbieden. Wilt u meer van deze artikelen verkopen, dan kunt u een aanvraag doen om commerciële tafels te huren.


Contact

Bij vragen kunt u een mail sturen naar kikkerdag@gifkikkerportaal.nl.


Vrijwilliger worden?

Op de kikkerdag zijn vrijwilligers altijd welkom om het bestuur te ondersteunen. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het controleren van lidmaatschappen bij de entree, het beantwoorden van vragen van standhouders en bezoekers, en bij het algemene reilen en zeilen van de dag. Bij interesse om te helpen als vrijwilliger kunt u een mail sturen naar kikkerdag@gifkikkerportaal.nl.

 

Impressie

Hieronder treft u een impressie van voorgaande edities.

Printen
16344 Waardeer dit artikel
4.0
Back To Top