Kikkerdag

Kikkerdag
Han Peper

Kikkerdag

Beste leden,

Het bestuur van DN heeft naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die vandaag door de overheid bekend zijn gemaakt, besloten om de aanstaande kikkerdag te annuleren.

Hoewel de maatregelen vooralsnog gelden tot en met 31 maart, vinden wij het hoe dan ook niet verantwoord om in deze omstandigheden ons evenement door te laten gaan.

Wij hopen op uw begrip en zien u graag op de volgende editie van de kikkerdag, zondag 4 oktober 2020.

 

Dear members of DN,

Due to the government's regulations regarding the coronavirus (COVID-19) the DN board decided to cancel the DN Frog Day on April 4 2020.

Even though the shutdown is only in effect until the 31st of March we deemed it unwise to continue with our event.

We hope for your understanding and would like to see you again at our DN Frog Day on the 4th of October 2020.
 

 

Namens het bestuur, On behalf of the board,
Ron Tiemersma
Coördinator kikkerdag

 

 

Dendrobatidae Nederland organiseert tweemaal per jaar een kikkerdag waar amfibieënliefhebbers verschillende soorten kikkers kunnen aanschaffen. Voor leden van Dendrobatidae Nederland is dit het moment om nakweekdieren te verkopen. (omwille van onze statuten en doelstellingen treft u op deze dagen géén dieren afkomstig vanuit wildvang)

De kikkerdag biedt ook gelegenheid om kikkerbenodigdheden aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan materialen voor de inrichting van uw terraria of paludaria, kweeksubstraten voor fruitvliegen en overige voedseldieren, waterbehandelingssystemen, luchtbevochtigers, semi-tropische en tropische planten, verlichting en toebehoren, compleet ingerichte bakken, regeltechniek en meer….

Als vooraanstaande vereniging blijft Dendrobatidae Nederland de leefomgeving van haar favoriete amfibieën actief beschermen. Het contact met onze leden is hierin erg belangrijk. Zij maken het immers mogelijk om samen met diverse organisaties belangrijke conservatieprojecten te onderhouden.

Wordt u ook graag lid zodat wij onze natuurbeschermingscapaciteit kunnen vergroten? Kijk dan op https://www.webshop.gifkikkerportaal.nl/DN-lidmaatschap. Kom tijdens de kikkerdag ook vooral kennismaken met ons bestuur, u kunt ons vinden op de verenigingsstand.

 

Entree en Openingstijden

De entreeprijs tot de kikkerdag bedraagt €7,50-. De beurs is open vanaf 12:00 - 15:00.
Wanneer u lid bent van Dendrobatidae Nederland dan krijgt u, samen met een introducé, gratis toegang tot de kikkerdag. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene ook gratis naar binnen.

Wanneer u op de kikkerdag lid wordt van Dendrobatidae Nederland verrekenen wij de entreeprijs direct met uw contributie.
 

 

Controle op Diergezondheid

Om de gezondheid van de dieren op onze kikkerdag te garanderen, voert onze dierenarts een gezondheidscontrole uit voorafgaand aan alle verkoop. Bij goedkeuring door onze dierenarts ontvangt u een gezondheidsverklaring. Als alternatief kunt u de gezondheidscontrole vooraf laten uitvoeren bij uw eigen gespecialiseerde dierenarts. U neemt dan een geldige en originele gezondheidsverklaring mee op de dag van verkoop.

Afgestudeerde dierenartsen zijn bevoegd om keuringen uit te voeren. Een veterinair controleur mag niet de eigen dieren keuren.

Om de beurscontrole vlot te laten verlopen, geeft u middels het daartoe bestemde formulier aan welke dieren u meebrengt en hoeveel van elke soort. Treffen wij meer dieren aan dan u op dit formulier heeft aangegeven, dan moeten deze apart worden genoteerd en gecontroleerd. Dit kost extra tijd en levert onnodige vertraging op.

 

Tijdens het vervoer van en naar de beurs behoren dieren individueel te worden verpakt. Verder dient u de dieren in het donker te vervoeren en te beschermen tegen plotse temperatuurswisselingen d.m.v. een tempexdoos, koelbox, koeltas of vergelijkbaar.

 

Voor standhouders

Op onze kikkerdag kunnen leden van Dendrobatidae Nederland een eigen verkoopstand inrichten. Wij hanteren hierbij de volgende prijzen:

Commerciële standhouders; €15,- per 1,25 meter

Particuliere standhouders; €5,- per 1,25 meter

Aanmelden voor de kikkerdag verloopt via het onderstaande aanmeldformulier of via ons mailadres kikkerdag@gifkikkerportaal.nl. Als de aanmelding verwerkt is ontvangt u een bevestigingsmail.

In deze mail treft u ook ons beursreglement, waarin wij de regels vermelden omtrent de opbouw van uw stand. Lees dit reglement goed door om op de hoogte te blijven van alle wijzigingen.

 

Het is beperkt mogelijk om dieren te verkopen zonder een tafelreservering. Dit is bijvoorbeeld van toepassing indien u op onderlinge afspraak dieren wilt verhandelen.

Wanneer u dieren onder deze voorwaarden wilt verkopen, kunt u de beurs pas na 12:00 betreden. U kunt de verplichte gezondheidscontrole dan tussen 12:00 en 12:30 laten uitvoeren. Na deze tijd keurt onze dierenarts geen dieren meer en dient u zelf voor geldige gezondheidsverklaringen te zorgen.

Onze dierenarts hanteert voor de gezondheidscontrole de volgende prijzen.

Voor leden van Dendrobatidae Nederland is deze dierenartscontrole gratis.

Particulieren betalen contant €2,- per dier. Bij controle van meer dan 15 dieren betaalt u een totaalprijs van €30,-.

Bij onze dierenartscontrole is het niet mogelijk om te pinnen.


Verkoopt u dieren zonder gezondheidsverklaring, dan bent u in overtreding van de wet. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit voeren hierop de controle uit.

 

Overdrachtsverklaringen

Het is de verantwoordelijkheid van zowel koper als verkoper om bij de overdracht van dieren voor een volledig ingevuld overdrachtsformulier te zorgen. U treft hiervan een versie via deze link.

 

Toetsingslijst

Als vereniging van liefhebbers nemen wij onze verantwoordelijkheid serieus. Zo zijn op onze beurs geen wildvangdieren toegestaan. Ook controleren wij op de handel in dieren van discutabele oorsprong. Bij het aantreffen van niet-toegestane dieren, treffen wij maatregelen. Hieronder verstaan wij een royering van uw lidmaatschap, waarmee u dus niet meer als verkoper op onze kikkerdag wordt toegelaten.

De lijst van toegestane dieren kunt u vinden op: http://www.gifkikkerportaal.nl/Vereniging/dn-toetsingslijst

 

Kunt u ondanks dat uw soort niet op de lijst staat toch de legale herkomst van uw dieren aantonen, neem dan contact met ons op via kikkerdag@gifkikkerportaal.nl.

 

Er is nog meer…

Heeft u na het bezoeken van onze kikkerdag nog niet genoeg kikkerpraat gekregen?

Kom dan eens langs op onze symposiumdag. Hier treft u elk jaar een uniek programma van lezingen en geeft u richting aan het reilen en zeilen van Dendrobatidae Nederland middels de algemene ledenvergadering. Meer informatie kunt u vinden op https://www.gifkikkerportaal.nl/Symposiumdag.

 

Locatie: 't Veerhuis
Adres:
Nijemonde 4
Postcode: 3434 AZ, Nieuwegein

 

 

Toekomstige kikkerdagen:
Zaterdag 4 april 2020 & zondag 4 oktober 2020.  Zaterdag 3 april 2021 & zondag 3 oktober 2021

(Het bestuur is de gehele aanwezig om uw vragen te beantwoorden)

 

Foto's door M. ten Kate, Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI)

Printen
8559 Waardeer dit artikel
3.6

Theme picker

Back To Top