Bestuur

Op deze pagina stellen wij graag het DN bestuur aan u voor. Het bestuur bestaat uit een vijfkoppig team en ontvangt geen financiële tegenprestatie voor haar  werkzaamheden. Hiermee verzekeren wij dat bestuurders zich inzetten voor het belang van de vereniging.

 

Voorzitter: Remco Stuster

Mijn naam is Remco Stuster, woonachtig te Delft, biologiedocent in het dagelijks leven. Ik ben lid van DN sinds het jaar 2000 en bestuurslid sinds 2009. Sinds het jaar 2020 mag ik na vele jaren het secretariaat te hebben bekleed de functie van voorzitter vervullen en dat doe ik met heel veel plezier. Ik vind het erg leuk om op de achtergrond bezig te zijn met het reilen en zeilen van de club en heb ook erg veel plezier aan de internationale contacten met wetenschappers en conservatieprojecten.

Hobbymatig begon ik in 2004 met het schrijven van mijn eerste artikelen voor het DN magazine. Met de jaren werd ik daar steeds handiger in wat tot gevolg had dat ik in 2011 gevraagd werd om een boek te schrijven over gifkikkers voor onze vereniging. Samen met co-auteurs Erik Poelman en René Boesten en de steun van ruim honderd anderen is ons mooie verenigingswerk Gifkikkers tot stand gekomen en in 2017 met grote trots aan onze leden gepresenteerd.

Niet alleen aan het schrijven over de hobby beleef ik erg veel plezier, maar ook het maken van reizen naar gifkikkerbiotopen doe ik graag. Daarnaast beleef ik er erg veel plezier aan om samen met andere vrijwilligers op te trekken en van DN een begrip te maken voor de hobby in zowel binnen- als buitenland. De gezelligheid, eensgezindheid en ambities onder vrijwilligers kan ik echt van genieten.

Secretaris: Sander Bauer

Ik ben Sander Bauer, zelfstandig adviseur voor ondernemers in de biologische landbouw en sinds 2016 nauw betrokken bij het bestuur van Dendrobatidae Nederland.

Al sinds ik kon lopen, vond ik elk bewegend diertje interessant en na een studie Biotechnologie in Delft en Bos- en Natuurbeleid aan de Wageningen Universiteit heb ik de ideale plek gevonden als secretaris van Dendrobatidae Nederland. Vanuit deze positie vertegenwoordig ik de belangen van kikkerhouders in het Nederlands en Europees beleid. Ook neem ik namens Dendrobatidae Nederland deel aan de Samenwerkende Aquarium en Terrarium Organisaties (SATO) en het Platform Verantwoord Huisdierbezit (PVH).

Het leukste van mijn rol als secretaris is het contact met enthousiaste vrijwilligers. In plaats van alles zelf te willen doen, moeten wij als bestuur vaker durven rekenen op de kracht van onze leden. De waarde hiervan is immers goed zichtbaar in producten zoals ons YouTube kanaal en de foto's in het Dendrobatidae Nederland magazine. Als secretaris wil ik deze sterke reputatie vasthouden en samen met jullie de maatschappelijke betrokkenheid van onze vereniging vergroten.

Penningmeester: Bastiaan Groenendijk

Mijn naam is Bastiaan Groenendijk, 32 jaar, getrouwd en 3 kinderen. Sinds mijn 12e houd en kweek ik diverse gifkikkers, met nog altijd als favoriet de Ranitomeya's.

Per 2020 ben ik gestart als Penningmeester bij DN en toegetreden tot het bestuur. DN was al langere tijd op zoek naar een penningmeester en gezien mijn affiniteit met financiën (controller van beroep) heb ik besloten om na vele jaren lidmaatschap ook mijn steentje bij te dragen aan het behoud van deze mooie vereniging.

Ledenadministrateur: David Louwerse

Ik ben David Louwerse, woonachtig in Apeldoorn samen met mijn vrouw en twee kinderen. Sinds ik kan kruipen heb ik al interesse in alles wat beweegt. Kikkers en paludaria hebben altijd mijn interesse gehad alleen durfde nooit de stap te nemen. Dus toen ik op mezelf ging ben ik begonnen met een terrarium van 2,5 meter voor een koppel baardagamen, daarna kwamen er luipaardgekko's, toen wimpergekko's, daarna aquaria incl. stelling en uiteindelijk m'n eerste paludarium met kikkers. Nu heb ik een bak laten maken en ben ik deze aan het opbouwen om er hopelijk binnenkort de kikkers in over te overzetten. 

Sinds 1-1-2021 verzorg ik de ledenadministratie van DN, dus mocht je vragen hebben over je lidmaatmaatschap of je toegang op het gifkikkerportaal (besloten ledendeel) dan kun je me daarvoor bereiken. Zie: Contact.
 

Coördinator Kikkerdag: Ron Tiemersma

Mijn naam is Ron Tiemersma, 28 jaar oud. Ik woon in Groningen, waar ik biologie en geneeskunde heb gestudeerd. Sinds mijn afstuderen werk ik als arts binnen de kindergeneeskunde. Het stukje biologie zet ik voort middels o.a. de kikkerhobby. Van jongs af aan heb ik veel dieren gehouden, met name hagedissen, maar ook slangen, aquaria en natuurlijk kikkers. Momenteel heb ik een kleine stelling met voornamelijk tinctorius varianten en een groter terrarium met Basiliscus plumifrons.

Mijn ouders reden vroeger (en nog steeds) het hele land met me door om beurzen en terrariumwinkels te bezoeken. Als kind heb ik met mijn vader een keer de kikkerdag van DN bezocht. Deze werd toen in Tilburg georganiseerd, een hele reis vanuit het Noorden, maar zeker de moeite waard. Ik ben toen via mijn vader eventjes lid geweest van DN. Na een korte pauze heb ik de hobby weer opgepakt en ben ik in 2017 opnieuw lid geworden van de vereniging.

Omdat voor mij het magazine en de kikkerdagen de hoogtepunten van de vereniging zijn leek het me leuk om hier iets voor te doen. Zo begon ik in 2019 met het helpen op de kikkerdagen en heb ik in 2020 me bij het bestuur gevoegd met als hoofdtaak het organiseren van de kikkerdagen. Ik vind het ontzettend leuk om binnen de vereniging met zoveel kikkerliefhebbers in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Back To Top