Bestuur

Op deze pagina stellen wij graag het DN bestuur aan u voor. Het bestuur bestaat uit een hecht team en ontvangt geen financiële tegenprestatie voor haar werkzaamheden. Hiermee verzekeren wij dat bestuurders zich inzetten voor het belang van de vereniging.

 

Voorzitter: Remco Stuster

Mijn naam is Remco Stuster, woonachtig te Delft, biologiedocent in het dagelijks leven. Ik ben lid van DN sinds het jaar 2000 en bestuurslid sinds 2009. Sinds het jaar 2020 mag ik na vele jaren het secretariaat te hebben bekleed de functie van voorzitter vervullen en dat doe ik met heel veel plezier. Ik vind het erg leuk om op de achtergrond bezig te zijn met het reilen en zeilen van de club en heb ook erg veel plezier aan de internationale contacten met wetenschappers en conservatieprojecten.

Hobbymatig begon ik in 2004 met het schrijven van mijn eerste artikelen voor het DN magazine. Met de jaren werd ik daar steeds handiger in wat tot gevolg had dat ik in 2011 gevraagd werd om een boek te schrijven over gifkikkers voor onze vereniging. Samen met co-auteurs Erik Poelman en René Boesten en de steun van ruim honderd anderen is ons mooie verenigingswerk Gifkikkers tot stand gekomen en in 2017 met grote trots aan onze leden gepresenteerd.

Niet alleen aan het schrijven over de hobby beleef ik erg veel plezier, maar ook het maken van reizen naar gifkikkerbiotopen doe ik graag. Daarnaast beleef ik er erg veel plezier aan om samen met andere vrijwilligers op te trekken en van DN een begrip te maken voor de hobby in zowel binnen- als buitenland. De gezelligheid, eensgezindheid en ambities onder vrijwilligers kan ik echt van genieten.

voorzitter@gifkikkerportaal.nl

Secretaris: Sander Bauer

Ik ben Sander Bauer, zelfstandig overheidsadviseur en sinds 2016 nauw betrokken bij het bestuur van Dendrobatidae Nederland.

Al sinds ik kon lopen, vond ik elk bewegend diertje interessant. Na een studie Biotechnologie in Delft en een master Bos- en Natuurbeleid aan de Wageningen Universiteit heb ik de ideale plek gevonden als secretaris van Dendrobatidae Nederland. Vanuit deze positie vertegenwoordig ik de belangen van kikkerhouders in het Nederlands en Europees beleid. Ook zorg ik dat Dendrobatidae Nederland goed zichtbaar blijft binnen de academische kringen rondom het dierwelzijnsbeleid.

Het leukste van mijn rol als secretaris is het contact met enthousiaste vrijwilligers. In plaats van alles zelf te doen, vertrouwt het bestuur veel op de kracht van DN leden. De waarde hiervan is zichtbaar in de vele artikelen van ons Dendrobatidae Nederland magazine en ook de zelfstandige DN projecten zoals ons marketingteam. Als secretaris coördineer ik verschillende processen terwijl ik de maatschappelijke reputatie van onze vereniging versterk.

secretaris@gifkikkerportaal.nl

Penningmeester: Bastiaan Groenendijk

Mijn naam is Bastiaan Groenendijk. Sinds mijn 12e houd en kweek ik diverse gifkikkers, met nog altijd als favoriet de Ranitomeya's.

Per 2020 ben ik gestart als Penningmeester bij DN en toegetreden tot het bestuur. DN was al langere tijd op zoek naar een penningmeester en gezien mijn affiniteit met financiën (controller van beroep) heb ik besloten om na vele jaren lidmaatschap ook mijn steentje bij te dragen aan het behoud van deze mooie vereniging.

penningmeester@gifkikkerportaal.nl

Ledenadministrateur: David Louwerse

Ik ben David Louwerse, woonachtig in Apeldoorn samen met mijn vrouw en twee kinderen. Sinds ik kan kruipen heb ik al interesse in alles wat beweegt. Kikkers en paludaria hebben altijd mijn interesse gehad alleen durfde nooit de stap te nemen. Dus toen ik op mezelf ging ben ik begonnen met een terrarium van 2,5 meter voor een koppel baardagamen, daarna kwamen er luipaardgekko's, toen wimpergekko's, daarna aquaria incl. stelling en uiteindelijk m'n eerste paludarium met kikkers. Nu heb ik een bak laten maken en ben ik deze aan het opbouwen om er hopelijk binnenkort de kikkers in over te overzetten. 

Sinds 1-1-2021 verzorg ik de ledenadministratie van DN, dus mocht je vragen hebben over je lidmaatmaatschap of je toegang op het gifkikkerportaal (besloten ledendeel) dan kun je me daarvoor bereiken op ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl
 

Algemeen bestuurslid: Jeroen van der Steen

Mijn naam is Jeroen van der Steen. Ik ben sinds de oprichting al lid van DN en trots op mijn lidmaatschapsnummer 22. Destijds was ik net begonnen met het houden van gifkikkertjes dus de oprichting van DN kwam voor mij op het juiste moment. Ik woon in het Westland onder de rook van Den Haag en werk bij de overheid. Het op de juiste wijze houden en kweken van Dendrobatidae boeit mij al meer dan dertig jaar. In diverse lokale kikkerclubjes ben ik actief geweest en voor DN schrijf ik geregeld een artikel over mijn kikkerreizen of over mijn belevenissen in het kikkerkamertje. Naast de kikkertjes heb ik een bescheiden plantencollectie en fotografeer ik de hobby graag. Een aantal foto’s staan in ons boek 'Gifkikkers'.

Ik vind het erg belangrijk om als liefhebber van een serieuze integere vereniging lid te zijn. Een vereniging die zowel opkomt voor het welzijn en de bescherming van kikkertjes maar ook voor de belangen van haar leden. Juist nu, in een tijd waarin het houden van exotische dieren ter discussie staat en dit mogelijk aan banden zal worden gelegd zet ik mij graag in voor onze vereniging.

Algemeen bestuurslid: Jasper van den Berg

Mijn naam is Jasper van den Berg, woonachtig in Rijsenhout onder de rook van Schiphol. Na een pauze van een kleine twintig jaar ben ik sinds eind 2019 weer lid geworden van DN en heb ik de hobby weer opgepakt.

Ik vind het belangrijk dat er een vereniging bestaat die het welzijn van de dieren hoog in het vaandel heeft staan. Als vrijwilliger van DN hoop ik een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie vereniging met, naar mijn mening, goede doelstellingen en ambities.  

Back To Top