Redactie

De redactie van Dendrobatidae Nederland bestaat uit een tiental enthousiastelingen. We stellen ze met trots aan u voor.

 

Hoofdredacteur/Vertalingen: René Boesten

Een aantal jaren geleden begon ik als vrijwilliger bij DN om te helpen aan het boek ‘Gifkikkers’. Toen daar het meeste werk eenmaal voor was gedaan, begon ik bij de redactie. Voor mij was het magazine namelijk een belangrijke reden om ooit lid te worden van de vereniging en dus vind ik het nu dan ook erg leuk om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. We hebben hierbij de luxe dat we naar prachtig fotogenieke diertjes kijken, dus dat draagt er ook zeker aan bij dat het maken van het magazine een dankbare taak is. Daar komt ook bij dat ik op deze manier weer allerlei leuke nieuwe mensen heb leren kennen, wat de hobby zeker leuker maakt.

Eindredacteur: Erik Poelman

Sinds 2003 ben ik redactielid en schrijf ik met regelmaat voor DN Magazine. Als bioloog heb ik enkele jaren onderzoek gedaan naar de voortplantingsbiologie en taxonomie van gifkikkers. Uit interesse volg ik het onderzoek aan gifkikkers nog op de voet. Als ecoloog (Associate Professor) verbonden aan Wageningen Universiteit werk ik aan de relatie tussen planten en hun insectenlevensgemeenschap. Mijn onderzoeksgroep werkt aan de ecologie en evolutie van plantverdediging, herbivoren insecten, sluipwespen en hyperparasitoiden. www.erikpoelman.com 

Redacteur/Lay-out & fotobewerking: Monique van der Pompe

Ik ben Monique van der Pompe en redacteur van het DN Magazine. Een aantal jaren geleden raakte ik in gesprek met René Boesten bij Terrafauna tijdens een bijeenkomst van de Werkgroep Midden Nederland. Hij vertelde me dat de vereniging bezig was met het, ons welbekende, Gifkikkerboek en wel wat hulp kon gebruiken om de puntjes op de i te plaatsen qua opmaak. Ik gaf aan dat ik hier graag mee wilde helpen, aangezien ik al flink wat jaren in het grafische vak zit. Dus zo gezegd zo gedaan. Daarna werd me ook gevraagd of ik wilde meehelpen bij het maken van ons mooie DN Magazine. Dit gebeurde allemaal in 2017 en sinds die tijd ben ik verantwoordelijk voor het nakijken en eventueel aanpassen van de foto’s, de opmaak van artikelen en uiteindelijk het maken van de complete pdf van het ontwerp. Onze eindredacteur zorgt dat het ontwerp van ons mooie magazine bij de drukker komt.   

Layout: Marcel van Est

Mijn naam is Marcel van Est, zelfstandig ondernemer als grafisch vormgever/webdesigner. Daarnaast ben ik medeoprichter en bedenker van Froglog, het online administratie en registratie systeem voor o.a. gifkikkers.

Zelf ben ik sinds 2015 actief in de hobby en sinds 2018 lid van DN. Toen in ik 2019 op de website een oproep las voor vrijwilligers die de redactie wilde meehelpen met de opmaak van het magazine heb ik hierop gereageerd. Sinds die tijd ben ik actief in de redactie en medeverantwoordelijk voor de opmaak van de artikelen. Het is fijn om met het team elke keer weer zo’n mooi magazine voor en over de hobby te kunnen neerzetten.

Tegenlezer: Dries Gaeremyn

Ik ben Dries Gaeremyn, woon in Drongen (regio Gent) en probeer als leerkracht jongeren tussen 15 en 19 wiskundig en economisch inzicht bij te brengen.

In 2005 kreeg het aquariumvirus mij opnieuw te pakken. Aangezien ik zo biotoop gericht mogelijk gaan wou gaan werken, las ik me grondig in alvorens mijn eerste bak op te starten. Op die manier botste ik op wetenschappelijke artikels over de correlatie tussen Apistogramma en Ranitomeya. Die laatste bleven in mijn kopje hangen en van het één kwam het ander. Na een degelijke voorbereiding (inlezen, huisbezoeken, ...) kwam in 2008 het eerste terrarium in huis, gevuld met E. anthonyi. Doorheen de jaren werd deze hobby een echte passie en werden mijn oude aquaria stelselmatig ingeruild voor nieuwe terraria.

Zoals menig Belg bezocht ik traditiegetrouw de DN-kikkerdagen en werd ik uiteindelijk lid van de vereniging. Ik schreef vorig jaar een eerste artikeltje en ging dan ook graag in op de vraag om “tegenlezer” te worden voor het magazine.

Tegenlezer: Thomas Moeyaart

Ik ben Thomas Moeyaert, Belg en woonachtig in het mooie Beveren-Leie. In het dagelijks leven geef ik dierkunde en ben verantwoordelijke voor de koudbloedige dieren bij ons op school. Zo kon ik van mijn hobby mijn beroep maken en de passie voor al deze wonderlijke dieren doorgeven aan de toekomst. Zelf ben ik sinds 2020 lid van de redactie, waarmee ik een mooie bijdrage kan leveren aan deze fijne organisatie!

Vertalingen: Philippe Vercamer

Mijn naam is Philippe Vercamer en woon in Brugge. Ik werk als projectmanager in het grafische bureau Studio Engarde te Gent. Ruim 10 jaar ben ik reeds bezig met pijlgifkikkers en intussen toch ook al even lid van DN. Als vrijwilliger help ik bij het redigeren en vertalen van artikelen voor het magazine. Voor mij was - en is - de website en het boek van DN een bron van informatie. Het is ook leuk om zien dat er zoveel mensen gepassioneerd bezig zijn met de hobby en hun ervaringen willen delen.

Tegenlezer/Vertalingen: René van Wijngaarden

Ik ben René van Wijngaarden en woon in Utrecht. Op het moment werk ik bij Vogelbescherming Nederland. Daarvoor werkte ik als aquatisch ecoloog  bij de WUR. Sinds begin tachtiger jaren houd ik gifkikkers, en ben nog steeds geboeid door het fascinerende gedrag en biologie van deze groep van kikkers, waar ik zo nu en dan een artikeltje over schrijf. Omdat ik nu meer tijd heb wil ik die, o.a., graag inzetten  voor het redigeren van artikeltjes bestemd voor ons mooie tijdschrift.

Back To Top