Vrijwilligers

Dendrobatidae Nederland heeft een aantal vrijwilligers die eenieder een welkome bijdrage aan de vereniging leveren. We stellen de vrijwilligers op deze pagina aan u voor.


 

Website: Han Peper

De gifkikkerhobby begon voor mij en Anja na een vakantie in Costa Rica in 2003. Enthousiast geworden van die mooie gifkikkers wilden we ze ook zelf gaan houden. Lid geworden van DN en niet lang daarna samen met Marcus Bartels het gifkikkerportaal forum opgericht. Toen nog niet onder de hoed van DN want het toenmalige bestuur zag die ‘moderne’ middelen nog niet zo zitten. Dit forum werd echter een groot succes en het duurde dan ook niet lang dat we het wel het DN forum werd. In die tijd kwam ik ook in het bestuur en ben ook heel lang voorzitter geweest. Ik heb met veel plezier aan veel activiteiten mee mogen helpen. Niet lang daarna kwamen ook de eerste natuurbescherming projecten om de hoek kijken. Ik mocht op uitnodiging van Rainer Shulte INIBICO project in Peru bezoeken. Op website heb ik dit jaar (2020) ook veel verbeteringen doorgevoerd. Onder het menu Gifkikkers zijn nu bijna 200 artikelen o.a. uit het DN boek terug te vinden. Waar we nu ook onderscheid maken of je wel of geen DN lid bent. Een deel van de artikelen zijn alleen volledig te lezen als je DN lid bent. Nog een stimulans voor de niet leden om lid te worden. In 2020 ben ik gestopt als voorzitter maar zal als vrijwilliger, de website, webshop en andere automatiseringszaken blijven uitvoeren.

Webshop en Kikkerdag: Sabrina Jansen

Mijn naam is Sabrina Jansen. In het dagelijks leven ben ik technicus complexe assemblage in de halfgeleiderindustrie. Ik woon samen met Remco Stuster (de voorzitter) in Delft. Ik ben een beetje in de hobby gerold, dat gebeurt nou eenmaal als je een relatie krijgt met een actieve gifkikkerhobbyist. Inmiddels ben ik alweer 11 jaar vrijwilligster bij DN.

Op de kikkerdagen ben ik te vinden bij de DN stand, daar help ik met ledenwerving, verkoop van magazines en andere goodies. Ik heb een opleiding gedaan in grafische vormgeving, en dat kwam goed van pas toen ik als vrijwilliger aan de slag ging bij de redactie. Dat heb ik gedurende een jaar of twee gedaan tot pakweg 2016, omdat ik de volledige grafische vormgeving voor het boek Gifkikkers ging doen.

Tegenwoordig focus ik me op de opmaak van de 2e editie van Gifkikkers. Ook ben ik verantwoordelijk voor het verzenden van de bestellingen uit de webshop en stuur ik verzorg ik de naleveringen aan nieuwe leden. Verzenden doe ik 1x in de week, meestal op maandag.

Kikkerdag: Peter van der Pompe

Mijn naam is Peter van der Pompe, een echte Leidenaar, maar al wat jaren met plezier woonachtig in Leiderdorp. Sinds eind 2012 werd ik (na een pauze van jaren) wederom lid van Dendrobatidae Nederland omdat ik de hobby erg miste. Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers en juist om die reden ben ik sinds een aantal jaar met veel plezier aanwezig om te helpen tijdens de kikkerdagen. Daarnaast vertegenwoordig ik graag de vereniging op andere evenementen. Ik vind het ook erg leuk om voor het DN magazine zo af en toe een stukje te schrijven over hoe ik onze mooie hobby beleef.

Kikkerdag: Christiaan Macco

Hallo allemaal, mijn naam is Christiaan Macco en ik woon in Heerlen. Ik ben werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Daarnaast geef ik  trainingen in omgaan met agressie en zelfverdediging aan verpleegkundige en artsen. Ik heb in het verleden gestudeerd voor biologie docent en ben daar in aanraking gekomen met gifkikkers. Toen ik in 2006 op mezelf ben gaan wonen heb ik dan ook meteen mijn eerste bak gekocht wat er al snel meer werden. In 2007 ben ik dan ook officieel lid geworden van DN en korte tijd later ben ik als vrijwilliger begonnen op de kikkerdagen wat ik tot op heden doe samen met mijn vrouw Kirsten. Kirsten heeft niets met de hobby kikkers, maar des te meer met reizen. Ik richt me dan ook op de dieren en natuur en Kirsten richt zicht op de cultuur wat een mooie balans geeft in onze fotoboeken.

Daarnaast vind ik het leuk om zo nu en dan een leuk artikel te schrijven voor het blad over mijn terrariums of over een van mijn reizen waar ik op zoek ga naar kikkers of specifieke soorten gifkikkers. Dankzij het forum en de verschillende kikkerdagen heb ik ook contacten opgebouwd in het buitenland en heb ik de mogelijkheid gehad om meerdere mooie reizen naar kikkergebieden te maken.

Hopelijk ga ik jullie een keer zien op een van de kikkerdagen waar ik meestal aan de deur of achter de DN-stand sta. Spreek me gerust aan voor vragen of gewoon gezellig een praatje.

YouTube kanaal: Madelon van der Maas

Ik ben Madelon van der Maas en een echte Zeeuwse. Van kleins af aan ben ik al bezig met de hobby. Ik deel deze met mijn vader en we hebben samen dan ook 23 verschillende soorten, van Oophaga-soortjes tot prachtige boomkikkers. Het maakt het voor mij ook erg leuk dat ik nu actief aan de gang ben voor onze mooie vereniging. We hebben nog leuke plannen in petto! In mijn "normale" leven ben ik een zeeleeuwen- en zeehondentrainster. Dat is wel even wat anders hè? Mensen meer bijbrengen over dieren en de natuur vind ik het mooiste onderdeel van mijn werk en natuurlijk onze hobby. Verder ben ik lekker avontuurlijk aangelegd en vind ik de jungle intrekken een van de gaafste dingen ooit!

YouTube kanaal: Dylan Vonhoff

Hallo, mijn naam is Dylan. Ik ben een bioloog, herpetoloog en volstrekt doorgeslagen hobbyist in vrolijke kwakers. In 2018 heb ik mij door René Boesten laten overtuigen om een artikel te schrijven voor het DN-blad en sindsdien ben ik al lid. Onderzoek is mijn passie en vooral gericht op alles met schubben of een slijmhuidje. Ik heb wilde ambities en nog wildere dromen. Als het zou kunnen zou ik elke kikker soort in het wild willen zien. In mijn dagelijkse leven ben ik nog druk bezig met mijn studies. Zo ben ik van een mbo, naar een hbo, naar nu een master gegaan en misschien nog wel verder. Verder ga ik veel de hort op om hier en daar te monitoren. Ik ga mij samen met Madelon van der Maas storten op het YouTube kanaal van de DN. Wij hopen hier veel kennis te kunnen bieden en onze kikker passie door te geven. 

Back To Top