FAQ - Veel gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen.
Als uw vraag er niet bij staat kunt u uw vraag stellen door een mail naar de secretaris te sturen, dit kan via secretaris@gifkikkerportaal.nl

Vereniging

Bij wie kan ik terecht met vragen over de registratie van mijn gegevens?

Dendrobatidae Nederland hanteert een strikte scheiding tussen de gegevens op onze website + forum en de NAW-gegevens die nodig zijn voor een betaald lidmaatschap. Deze gegevens zijn opvraagbaar via verschillende mailadressen. Voor vragen over onze online omgeving is extra informatie beschikbaar via de DN Privacy Officer IT-support@gifkikkerportaal.nl. Voor vragen over het lidmaatschap kunnen DN leden terecht bij ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Voor het opzeggen van je lidmaatschap kun je terecht bij de ledenadministratie. Stuur een mailtje naar ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl met daarin uw naam en adres o.v.v. opzeggen lidmaatschap.

Wanneer komt het nieuwe DN magazine uit?

Onze magazines verschijnen aan het eind van de maanden maart, juni, september en december. Natuurlijk kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Ons magazine is tenslotte een verengingsblad dat door zeer gemotiveerde vrijwilligers wordt geproduceerd. Door onfortuinlijke omstandigheden is het altijd mogelijk dat er ergens een vertraging ontstaat.

Leden die buiten Nederland woonachtig zijn moeten vaak wat langer wachten op hun magazine. Het is niet ongebruikelijk dat het magazine daar aan het begin van de eerstvolgende maand arriveert.

Hoe kan ik op de Kikkerdag aantonen dat ik lid ben?

Voor elke Kikkerdag printen wij enkele actuele ledenlijsten uit. Bij binnenkomst controleren wij of u op de lijst staat. Wij hanteren dus geen systeem met ledenpasjes.

Website

Hij krijg ik toegang tot Premium artikelen?

Op Gifkikkers zijn heel veel interessante artikelen te lezen. De premium artikelen zijn alleen als je ingelogd bent als DN lid volledig te lezen.

Hoe kan ik mijn website account koppelen aan mijn lidmaatschap?

Als lid van DN kan je toegang krijgen op het besloten gedeelte van het gifkikkerportaal door even een mailtje te sturen naar de ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl .

Zorg er wel voor dat je in de mail ook je naam, adres en woonplaats opgeeft zodat we kunnen zien of je wel lid bent.



Wanneer de aanvraag verzonden is zal worden geprobeerd om deze binnen een week te verwerken.

Ik wil mijn account van de website en het forum verwijderen. Hoe doe ik dat?

Ik wil verwijderd worden van het forum.

Af en toe krijgen we de vraag van mensen die gestopt zijn met de hobby om al hun gegevens van het forum te verwijderen. Dit is iets wat we niet kunnen en willen doen. Dit kost ons veel te veel tijd en je kan ook niet zomaar antwoorden uit bestaande topic verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud van zo’n topic.

Wat je wel kan doen is het wijzigen van de profielgegeven. Als je daar je naam e.d. aanpast wordt je minder zichtbaar. Alleen namen die al in het forum zijn opgeslagen blijven wel bestaan. 

Hoe kan ik inloggen in mijn account?

Inloggen

Hoe kan ik een account aanmaken?

Als je op het forum vragen en antwoorden wilt geven dien je, je eerst te registreren. Ook nieuwe DN leden moeten dit zelf doen. Dit gaat niet automatisch.

Hoe kan ik het profiel van mijn account wijzigen?

Profiel wijzigen

Forum

Veldwerk Phyllobates en Andinobates populaties

Veldwerk Phyllobates en Andinobates populaties

Locatie: Colombia
Partners: Daniel Mejia-Vargas, Pablo Palacios, Carolina Ocaña
Wanneer: 2013 - 2014
Donatie: € 1304,-
Medefinancierend partner: Universidad de los Andes
DN magazine: juni 2015 – p. 4-10 / maart 2018 – p. 28-31

 

Kikkeronderzoeker Daniël Mejia-Vargas heeft bij de werkgroep natuurbescherming een aanvraag ingediend voor sponsoring van veldonderzoek in de zomer en het najaar van 2013. Daniël voerde dit onderzoek uit in samenwerking met Universidad de los Andes. Het onderzoek richtte zich voornamelijk op het geslacht Phyllobates, waarvan onderzoek suggereerde dat de diversiteit hiervan in Colombia groter was dan voorheen werd aangenomen. Het grootste probleem om deze diversiteit aan te tonen was het bereiken van de leefgebieden. Het reizen door deze grotendeels onverkende gebieden was ook erg kostbaar, en gaf veel logistieke problemen. DN sponsorde dit onderzoek voor een bedrag van € 1304,- om drie verschillende expedities in West-Colombia te bekostigen, gelegen tussen de verspreidingsgebieden van P. bicolor en P. terribilis. Tijdens deze expedities werd er gezocht naar drie verschillende Phyllobates populaties waarvan de exacte identiteit nog een raadsel was, en die mogelijk onbeschreven soorten betroffen. Ook lag de focus op het verzamelen van informatie voor een herziening van de conservatiestatus van P. bicolor en P. terribilis. De gebieden werden tevens doorzocht op de aanwezigheid van Andinobates- en Oophaga-soorten.

Tijdens één van de expedities zou een lang gekoesterde droom van Daniël uitkomen. Na drie jaar uitzoekwerk had Daniël eindelijk een manier gevonden om de Alto del Buey te beklimmen en toestemming gekregen van de lokale stammen. Alto del Buey is de typelocatie van Andinobates altobueyensis, welke niet meer is waargenomen sinds de jaren ‘70. Als het zou lukken deze soort terug te vinden zou er voor het eerst fotomateriaal beschikbaar komen van deze soort.

 

Opbrengst:

Daniël heeft een nieuwe variant van Oophaga histrionica ontdekt. Ook heeft hij een bijzondere Phyllobates-populatie gevonden die in het lab van de universiteit werd onderzocht op zijn fylogenetische verwantschappen. Een verrassing was een volledig nieuwe Andinobates-soort met een tweetonige roep.

De expeditie naar de Alto del Buey kon helaas geen doorgang vinden door logistieke problemen. De daarvoor geldende donatie is ingezet om een bijzondere Andinobates-soort te zoeken die in 2017 is beschreven als Andinobates victimatus.

 

 

Printen
1095 Waardeer dit artikel
Geen waardering
Back To Top