Dendrobatidae Nederland

Dendrobatidae Nederland

Dendrobatidae Nederland is een toonaangevende internationale vereniging voor liefhebbers van pijlgifkikkers (Dendrobatidae) en andere tropische kikkers. Nu verkeert de vereniging in blakende gezondheid met meer dan 1000 enthousiaste, deskundige en wetenschappelijke leden in binnen- en buitenland. De vereniging stelt zich ten doel om verdieping te bieden in het houden en kweken van Dendrobatidae en andere tropische kikkers. Dit doen wij middels het organiseren van bijeenkomsten en het publiceren van relevantie informatie. Wij staan hierbij voor professionele praktijken ten behoeve van een optimaal dierwelzijn. Op allerlei gebieden worden ontwikkelingen scherp in de gaten gehouden en zo nodig onderneemt Dendrobatidae Nederland actie om de doelstellingen actief te bereiken. Een voorbeeld daarvan zijn twee edities van ons boek Gifkikkers, waarin we gigantische hoeveelheden kennis gebundeld hebben.
 
Door het stimuleren tot-, en behalen van significante kweekresultaten, maken we het mogelijk om de dierhouderij te voorzien van voldoende nakweek. Een zeer voornaam bijkomend doel dat we daarmee bereiken is dat we de natuurlijke leefomgeving ontzien van vangst uit het wild. Daarnaast bevorderen we de waardering voor de natuur en slaan wij een brug naar conservatie. De focus van onze conservatiedoeleinden ligt op de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika en in het bijzonder de daar levende (pijlgif)kikkers. Dendrobatidae Nederland onderhoudt hiertoe contacten met diverse nationale en internationale organisaties en universiteiten. Ook ondersteunt het financieel verscheidene conservatieprojecten met lokale partners in Ecuador, Colombia, Venezuela en Peru.
 
Dendrobatidae Nederland is in 1989 opgericht, gevolg gevend aan de groeiende belangstelling voor met name pijlgifkikkers. De communicatie naar de leden toe vindt plaats door middel van een full-colour magazine, dat viermaal per jaar in het Nederlands wordt uitgebracht met (semi-) wetenschappelijke artikelen en artikelen gericht op dierhouderij, reizen en conservatie. Tevens beschikt Dendrobatidae Nederland over een goed gevulde website (www.gifkikkerportaal.nl) en zijn we actief op verschillende sociale media.
 
Dendrobatidae Nederland heeft diverse regionale werkgroepen in Nederland en één in België, die geregeld bijeenkomen. Er wordt ook tweemaal per jaar een speciale, internationaal gerespecteerde kikkerbeurs georganiseerd. Een symposiumdag, met lezingen van diverse vooraanstaande specialisten, completeert het verhaal.

Lid worden?

 

KvK-nummer: 40076457

Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Back To Top