Dendrobatidae Nederland

Dendrobatidae Nederland

Dendrobatidae Nederland is een toonaangevende internationale vereniging voor liefhebbers van gifkikkers (Dendrobatidae) en andere tropische kikkers. De vereniging stelt zich ten doel om de waardering voor de natuur te bevorderen en het behoud ervan te bewerkstelligen. De focus ligt daarbij op de regenwouden van Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Madagaskar en in het bijzonder de daar levende (gif)kikkers. Dendrobatidae Nederland onderhoudt hiertoe contacten met diverse nationale en internationale organisaties, universiteiten, IUCN, Conservation International, RAVON, Tree Walkers International, en het ondersteunt financieel onder andere het ProAves Amphibian Nature Reserve Ranita Dorada in Colombia.

Onze hoofddoelstelling geven we vorm door het stimuleren van nakweek van kikkers om zo de bescherming van kikkers in hun natuurlijke biotopen te bevorderen. Het zoveel mogelijk verspreiden van informatie met betrekking tot het houden en kweken van Dendrobatidae en andere tropische kikkers is daar een belangrijke onderdeel van.
Op allerlei gebieden worden ontwikkelingen scherp in de gaten gehouden en zo nodig onderneemt Dendrobatidae Nederland actie om de doelstellingen actief te bereiken. Een voorbeeld daarvan is het onderzoek naar én de bestrijding van de chytrid schimmel in zowel de hobby als de natuur.

Dendrobatidae Nederland is in 1989 opgericht, gevolg gevend aan de groeiende belangstelling voor met name pijlgifkikkers. De communicatie naar de leden toe vindt plaats door middel van een full-colour magazine, dat viermaal per jaar in het Nederlands wordt uitgebracht met (semi-)wetenschappelijke artikelen en artikelen gericht op de hobby. Wereldwijd wordt tweemaal per jaar een Engelstalig magazine uitgegeven met de beste artikelen uit het Nederlandse magazine.
Er wordt tweemaal per jaar een speciale, internationaal gerespecteerde kikkerbeurs georganiseerd. Een symposiumdag, met lezingen van diverse vooraanstaande specialisten, completeert het verhaal.

Nu in 2019 verkeert de vereniging in blakende gezondheid met meer dan 1000 enthousiaste, deskundige en wetenschappelijke leden in binnen- en buitenland.

In ons voor Nederland unieke blad 'DN-magazine' staat zeer gevarieerde informatie over alle facetten van de liefhebberij:
Magazines_jaargang.png
- Kweekverslagen van succesvolle kwekers

- Handige tips, vragen en antwoorden

- Reisverslagen

- Informatie over evenementen

- Artikelen over terrariumbouw, planten

- Systematiek, ziekten, voedsel, wetten enz

Met kleurenfoto's en andere illustraties

Dendrobatidae Magazine maakt volledig waar wat de naam pretendeert, namelijk niet alleen een tijdschrift voor de gespecialiseerde kweker maar ook voor de man, vrouw of kind die geïnteresseerd is in de natuur en die wat meer wil weten over pijlgifkikkers.

Kortom, Dendrobatidae Nederland is dé vereniging voor pijlgifkikkerliefhebbers die meer willen maken van hun hobby. De prijs hoeft geen belemmering te zijn: voor slechts € 30,- ben je al lid en krijg je het waardevolle DN Magazine vier maal per jaar toegestuurd. Daarnaast heb je gratis toegang tot de twee kikkerdagen die wij jaarlijks organiseren.

Lid worden? 

 

KvK-nummer: 40076457

Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Back To Top