Evenement datum: 6-3-2021 10:00 - 17:00 Exporteren evenement
DN-Symposiumdag \ ALV (online)
Sander Bauer

DN-Symposiumdag \ ALV (online)

Tijdens de jaarlijkse symposiumdag van Dendrobatidae Nederland geven drie sprekers een lezing over onderwerpen waar u als hobbyist direct iets aan heeft.
Ook informeert het bestuur u over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar tijdens de algemene ledenvergadering.

Het programma van zaterdag 6 maart 2021 is hieronder beschikbaar. Extra informatie over onze online werkwijze treft u onder de programmabeschrijving.

Datum: Zaterdag 6 maart 2021
Locatie: Online (u ontvangt op vrijdagavond een weblink voor deelname)
Toegang: Gratis toegang (voor leden en niet-leden)
Link: DN-Dag

 

In verband met de geldende maatregelen treft het bestuur voorbereidingen tot een online versie. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
( Ook bij onze online versie blijven de aangegeven pauzetijden van kracht. )

Programma DN-Symposiumdag

 

10:00                     Opening webinar met koffie en thee

10:10                     Opening symposium

10:15                     Vleesetende Planten in het huis - John van de Werf

11:15 – 11:30        Korte pauze

11:30                     Een tropenvlucht - Willem Neeleman

12:30                     Lunchpauze

13:15                     Algemene Ledenvergadering Dendrobatidae Nederland (ALV).

14:30                     De waarde van dierethiek - Wim Smit, dierethicus

15:30 - 15:45         Afsluiting symposium

 

Lezing #1 (10:15 – 11:15)
Vleesetende planten in het huis - John van de Werf

In ons DN-magazine van maart 2019 heeft u al kunnen lezen over de bijzondere interacties tussen kikkers en vleesetende planten. De Microhyla bomeensis (nepenticola) zal ons waarschijnlijk goed blijven hangen, maar na zo’n uniek verhaal blijven wij hongerig naar meer.

In onze eerste lezing komen de pagina’s dan ook werkelijk tot leven en richt John van de Werf zijn groene vingers op de kweek en verzorging van vleesetende planten. Door zijn jarenlange ervaring met meer dan honderd verschillende soorten en variëteiten kan iedere terrariaan vandaag nog iets leren.

 

Lezing #2 (11:30 – 12:30)
Een tropenvlucht - Willem Neeleman

Met onze tweede lezing loopt de temperatuur hoog op. Gelukkig zijn wij dat als echte kikkerliefhebbers wel gewend. Baan uzelf tijdens dit reisverslag een weg door het struikgewas en ontdek de geluiden van de jungle terwijl u goed speurt naar dat ene kikkertje.

Onze gastspreker heeft speciaal voor u een zeer boeiende presentatie.

 

Lezing #3 (14:30 – 15:30)
De waarde van dierethiek - Wim Smit

Leden van onze vereniging weten vaak veel over de leefwijze van hun favoriete kikkersoorten. Wij hebben een sterke band met tropisch wildleven en als natuurliefhebbers houden wij deze dieren ook graag dichtbij. Tegelijkertijd zien wij dat de media het houden van exotische dieren vaker als dierenleed neerzet. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor het beeld dat de maatschappij over ons ontwikkelt.

Toch levert het maatschappelijk debat een aantal zinnige punten over onze wereldwijde impact op de natuur en de ethische omgang met levende dieren. De publieke aandacht geeft ons zelfs een kans om een meer politiek leidende rol te gaan spelen. Om dit thema dan ook beter te leren begrijpen geeft Wim Smit ons een basiscursus ethiek en neemt hij ons mee in een morele reflectie op het houden van dieren. Als lid van de Raad voor Dieraangelegenheden weet hij goed aan te wijzen waar frictie kan ontstaan en hoe hiermee om te springen.

 

Aanvullende informatie

Om deel te nemen aan de online symposiumdag en onze algemene ledenvergadering heeft u een MS-teams weblink van ons nodig. Wij sturen u deze nog toe en hanteren daarbij de volgende planning.

- Twee weken voorafgaand aan de algemene ledenvergadering maken wij de voorlopige agenda bekend, deze zenden wij per e-mail aan u toe. Ook ontvangt u van ons de volgende vergaderstukken; het Dendrobatidae Nederland jaarverslag, een financiële toelichting en de notulen van onze vorige algemene ledenvergadering. Aanvullende agendapunten en opmerkingen kunt u vanaf dat moment toezenden aan secretaris@gifkikkerportaal.nl .

- Op vrijdagavond 5 maart ontvang u van ons een weblink voor deelname aan de online symposiumdag en een definitieve agenda voor onze vergadering.

- Op zaterdag 6 maart openen wij de link om 10:00 voor uw binnenkomst. Wij volgen de planning zoals gemeld op onze website. U kunt er ook voor kiezen om enkel aan te sluiten bij onze algemene ledenvergadering. Deze start om 13:15.

Wij blikken in onze algemene ledenvergadering terug op het afgelopen jaar en presenteren onze ambities voor 2021. Net zoals in voorgaande jaren zal het DN-bestuur daarbij niet alleen informatie zenden, maar nemen wij ook uw opmerkingen in ontvangst.

 

Opmerking

Maakt u gebruik van een Windows apparaat, dan hoeft u voor MS-teams vaak niets te installeren. Voor een linux distro is deze optie helaas niet beschikbaar en dient u het programma op uw computer te installeren. De bijbehorende gebruikersovereenkomst en privacyverklaring treft u op de Microsoft website.

Printen
1017 Waardeer dit artikel
Geen waardering

Theme picker

Back To Top