Dendrobatidae Nederland

 

Dendrobatidae Nederland is een toonaangevende internationale vereniging voor liefhebbers van pijlgifkikkers (Dendrobatidae) en andere tropische kikkers.

De vereniging stelt zich ten doel om verdieping te bieden in het houden en kweken van Dendrobatidae en andere tropische kikkers. Dit doen wij middels het organiseren van bijeenkomsten en het publiceren van relevantie informatie.

Wij staan hierbij voor professionele praktijken ten behoeve van een optimaal dierwelzijn. Op allerlei gebieden worden ontwikkelingen scherp in de gaten gehouden en zo nodig onderneemt Dendrobatidae Nederland actie om de doelstellingen actief te bereiken.

DN Magazine

DN Gifkikkerboek

 

Voordelen lidmaatschap

Voordelen van een lidmaatschap:

 • Elk kwartaal ontvang je ons DN magazine.
 • Halfjaarlijks gratis entree op de Kikkerdag voor jezelf en een introducé.
 • Gratis tafel voor aanbod van nakweek op onze Kikkerdag.
 • Gratis bezoek aan werkgroepavonden van west-, midden- en noord Nederland.
 • Jaarlijks een symposiumdag.
 • Toegang tot de volledige inhoud van onze website.
 • Megakorting op ons boek Gifkikkers.
 • Als lid draag je bij aan verschillende conservatieprojecten en wetenschappelijk onderzoek, alle ten behoeve van onze geliefde kikkers.
 • Bijna 50% korting op Terrafile!
 • Leden bieden we de mogelijkheid bij te dragen aan onze activiteiten (DN functioneert geheel op basis van vrijwilligers).

...en dat alles voor een schamele 30,- euro (binnen NL), of 40,- euro (buiten NL)

Lid worden

Reverse Osmose water
Anonym
/ Categorieën: Techniek, Water

Reverse Osmose water

Reverse Osmose water

Dit type water is uitermate geschikt voor ons mini ECO systeem.
Reverse Osmose water is het product wat overblijft nadat water door een speciaal membraan geperst is. Het membraan heeft de eigenschap om 95% tot 99% van de opgeloste stoffen uit het water verwijderen. Een en ander is afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte membraan. Een Reverse Osmose unit mag niet zondermeer gebruikt worden op gechloreerd water. Indien het water gechloreerd is dient er een actief kool filter voorgezet te worden. Gelukkig komt gechloreerd water in Nederland bijna niet meer voor zodat deze extra kosten uitgespaard kunnen worden. Hoe komen wij aan dit water? Je kan een osmose filter aanschaffen bij een aquarium zaak of een gespecialiseerde winkel in Paludarium benodigdheden. Het water is vaak ook per liter bij deze zaken te koop. Het is dan een kwestie om even een jerrycan aan te schaffen en deze te laten vullen. Je kan dan even een tijdje vooruit. Tijd natuurlijk afhankelijk van de grootte van je jerrycan en het verbruik van je paludarium. 

 

Reverse osmose unit.

In het midden zie je het osmose membraan met links hiervan het voorfilter, en rechts het koolfilter. Onder op het voorfilter komt de aansluiting van de waterleiding. Boven op het membraan zijn twee aansluitingen, waarvan er één is voorzien van een kraantje. De aansluiting met het kraantje is voor het afval water, de ander is van het geproduceerde osmose water. Het koolfilter kan verwijderd worden als er geen gechloreerd water wordt gebruikt.

Printen
14199 Waardeer dit artikel
4.4

Laatste nieuws

Juni 2024 Juni 2024

Juni 2024

0 90
 • Op zoek naar Oophaga sylvatica ‘koi’ in Colombia
 • Atelopus varius in Costa Rica. Is er nog hoop of dreigt er uitsterven?
 • Reputatiebeheer in het landschap Dierenwelzijn
 • Anolis allogus – een goede metgezel voor pijlgifkikkers in een terrarium
 • Reisverslag Rostock: Dag 2 – het bezoek aan Erik Schoop
 • Dendrobates auratus ‘Costa Rica’
 • Mijn paludarium
December 2023 December 2023

December 2023

0 390
Andinobates viridis. Wat is er met deze soort gebeurd? Zelfbouw paludarium De transitie van open water als larve-afzetgebied naar het gebruik van fytotelmata als afzetplaats Gebruik en beoordeling van het gespecialiseerde Exo Terra gifkikker terrarium. Succesvolle kweek met de Rio-Pescado Harlekijnkikker Atelopus balios (PETERS, 1973) in het kader van het Citizen Conservation...

September 2023

0 422
Phyllobates terribilis: een beginnerskikker? Verslag 3e presentatie DN werkgroep in Wateringen Op stage in de Peruaanse Amazone Een topveterinair gaat met pensioen Over moderne...

Facebook Home

Wist je dat... - ons boek Gifkikkers (2e editie) in de webshop 70 euro kost, maar dat die prijs alleen geldt voor niet-leden? - ALLE nieuw leden (lid per 2023 of later) dit boek in de webshop kunnen aanschaffen voor slechts 30 euro? - ALLE oud-leden (lid vóór 2023) dit boek in de webshop kunnen aanschaffen voor slechts 20 euro? Dat is een megagroot voordeel voor DN leden! https://www.webshop.gifkikkerportaal.nl/DN-gifkikkerboek2 Heb je de eerste editie Gifkikkers al? Check dan in de webshop de lijst met wijzigingen en toevoegingen. Voor weinig geld heb je de nieuwste informatie in huis!
icon
Dendrobatidae Nederland
6-7-2024
13 1
Deze bijeenkomst is aanstaande dinsdag al. Jij komt toch ook?
icon
Dendrobatidae Nederland
6-7-2024
7 0
Sinds gisteren vallen de eerste magazines alweer op jullie deurmat! Het is weer een prachtig gevulde editie geworden. Geniet ervan! Onze redactie is overigens naarstig op zoek naar een extra medewerker die wil helpen met de opmaak van het magazine. Ervaring met Adobe InDesign heeft de voorkeur.
icon
Dendrobatidae Nederland
28-6-2024
32 3
Een verslag van de laatste werkgroepbijeenkomst van west Nederland. Volg de werkgroep voor aankondigingen van volgende bijeenkomsten!
icon
Dendrobatidae Nederland
23-5-2024
4 0
Een mooi initiatief om te steunen. Dit is je kans op een pre-order van hun prachtige boek.
icon
Dendrobatidae Nederland
23-5-2024
26 4
icon
Dendrobatidae Nederland
21-4-2024
16 0
Load more posts Loading
Back To Top