Dendrobatidae Nederland

 

Dendrobatidae Nederland is een internationale vereniging van liefhebbers van pijlgifkikkers (Dendrobatidae), mantella's en andere kikkers.

Zij heeft ten doel de waardering voor de natuur, meer toegespitst op de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika en Madagaskar en de pijlgifkikkers in het bijzonder, te helpen opwekken, onderhouden en bevorderen.

Hoofddoelstellingen zijn bovendien het bevorderen van nakweek, om zo de bescherming van de kikkers in de natuurlijke biotoop te bevorderen en het zoveel mogelijk verspreiden van informatie met betrekking tot Dendrobatidae en andere tropische kikkers.

DN Magazine

DN Gifkikkerboek

 

Voordelen lidmaatschap

Voordelen van een lidmaatschap:

 • Elk kwartaal onvangt u ons DN magazine.
 • Halfjaarlijks gratis entree op de kikkerdag voor uzelf en een introducé.
 • Jaarlijks een symposiumdag.
 • Toegang tot de volledige inhoud van onze website.
 • Megakorting op ons boek Gifkikkers (wij verwachten een tweede editie in 2022).
 • Als lid draag je bij aan verschillende conservatieprojecten en wetenschappelijk onderzoek, alle ten behoeve van onze geliefde kikkers.
 • Uw belangenbehartiging bij zowel het PVH als de SATO.
 • Leden bieden we de mogelijkheid bij te dragen aan onze activiteiten (DN functioneert geheel op basis van vrijwilligers).

...en dat alles voor een schamele 30,- euro (binnen NL), of 40,- euro (buiten NL)

Reverse Osmose water
Anonym
/ Categorieën: Techniek, Water

Reverse Osmose water

Reverse Osmose water

Dit type water is uitermate geschikt voor ons mini ECO systeem.
Reverse Osmose water is het product wat overblijft nadat water door een speciaal membraan geperst is. Het membraan heeft de eigenschap om 95% tot 99% van de opgeloste stoffen uit het water verwijderen. Een en ander is afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte membraan. Een Reverse Osmose unit mag niet zondermeer gebruikt worden op gechloreerd water. Indien het water gechloreerd is dient er een actief kool filter voorgezet te worden. Gelukkig komt gechloreerd water in Nederland bijna niet meer voor zodat deze extra kosten uitgespaard kunnen worden. Hoe komen wij aan dit water? Je kan een osmose filter aanschaffen bij een aquarium zaak of een gespecialiseerde winkel in Paludarium benodigdheden. Het water is vaak ook per liter bij deze zaken te koop. Het is dan een kwestie om even een jerrycan aan te schaffen en deze te laten vullen. Je kan dan even een tijdje vooruit. Tijd natuurlijk afhankelijk van de grootte van je jerrycan en het verbruik van je paludarium. 

 

Reverse osmose unit.

In het midden zie je het osmose membraan met links hiervan het voorfilter, en rechts het koolfilter. Onder op het voorfilter komt de aansluiting van de waterleiding. Boven op het membraan zijn twee aansluitingen, waarvan er één is voorzien van een kraantje. De aansluiting met het kraantje is voor het afval water, de ander is van het geproduceerde osmose water. Het koolfilter kan verwijderd worden als er geen gechloreerd water wordt gebruikt.

Printen
13500 Waardeer dit artikel
4.3

Laatste nieuws

December 2021 December 2021

December 2021

0 142
 • Phyllobates lugubris; een ondergewaardeerde kikker
 • Regenwoud beschermen door het met rust te laten – Stichting Oasebos
 • Aan de voet van de Cordillera de Colan
 • Kikkerdag oktober 2021
 • Luciferpootjes (en hoe kun je dit voorkomen?)
 • Een kweekverslag van pumilio’s

September 2021 September 2021

September 2021

0 387
 • DN Oophaga pumilio special – September
 • Dwars door Costa Rica en Panama 
 • Verhaal bij de foto
 • Onderzoek naar aardbeigifkikkers
 • Gedrag en voortplanting van Oophaga pumilio ‘Popa’ en Oophaga pumilio ‘Bluejeans Nicaragua’ in het terrarium

Juni 2021

0 893
“Ik denk dat ik in het bos sta”  Wetenschappelijk nieuws Kikkers begluren met een Sonoff wificamera Ameerega hahneli ‘Tahuyao’ Understory Enterprise-lijn...

Facebook Home

Ben jij ook zo klaar met de handel in illegale dieren, het creatief zijn met EU-certificaten, overdrachtsverklaringen en importvergunningen? Dendrobatidae Nederland steunt de campagne van Meld Misdaad Anoniem. Jij toch ook?
icon
Dendrobatidae Nederland
8-11-2021
11 1
NL / EN (below) DN verzamelbanden zijn weer beschikbaar in onze webshop met een nieuw ontwerp! ----------------------------------------------------------------------- DN magazine binders back in stock in our webshop with a new design! https://www.webshop.gifkikkerportaal.nl/DN-Magazine-RBand
icon
Dendrobatidae Nederland
31-10-2021
3 0
icon
Dendrobatidae Nederland
22-10-2021
14 0
Onze webshop is van een update voorzien! Eindelijk vonden we voldoende tijd om de vele dozen met oude jaargangen uit te zoeken en te inventariseren. Daarmee zijn er oude jaargangen van 2007 t/m 2012 beschikbaar gekomen in onze webshop. Ook zijn de recentere jaargangen deels uitverkocht geraakt en dus aangepast. Zodra de nieuwe verzamelbanden binnen zijn kondigen we de update natuurlijk ook hier aan! https://www.webshop.gifkikkerportaal.nl/
icon
Dendrobatidae Nederland
21-10-2021
8 0
Interessant onderzoek!
icon
Dendrobatidae Nederland
19-10-2021
14 0
Ben je nog op zoek naar de DN verzamelbanden die afgelopen Kikkerdag uitverkocht raakten? Wij hebben voor een nieuwe oplage het ontwerp een beetje aangepast en verwachten ze binnen twee weken weer in onze webshop te hebben staan! Hier het nieuwe ontwerp met foto's die beschikbaar zijn gesteld door Twan Leenders. Hartelijk dank daarvoor!
icon
Dendrobatidae Nederland
13-10-2021
6 0
Load more posts Loading
Back To Top