Ameerega bassleri
Categorieën: GIFKIKKERS, SOORTEN, Ameerega

Ameerega bassleri

Het terrarium:

Het terrarium voor deze dieren kan voor een koppel 80x40x40 cm zijn. Groter is voor deze dieren echter altijd aan te raden. Bij het houden van meerdere dieren kan 120x50x50 volstaan. Met meerdere mannen in een groep is een grotere bak aan te raden. De dieren doen het trouwens erg goed in een grote kas die speciaal voor het houden van gifkikkers in ingericht. De inrichting van de bak kan bestaan uit wat stukken hout en hier en daar wat beplanting. Belangrijker is echter een groot stuk open bodem met bladafval.

Temperatuur:

24-26°C overdag met ’s nachts enkele graden daling tot 20-22°C. Temperatuurdaling tot 18°C zijn echter ook niet problematisch.

Groepsgewijs/paarsgewijs:

Zowel groepsgewijs als paarsgewijs is mogelijk. Het houden van meerdere mannen in een bak is echter alleen voorbehouden voor terraria die erg groot zijn.

Eieren:

Legsels kunnen uit 20 tot 30 eieren bestaan. De legsels worden veelal gelegd op gladde oppervlakten zoals petrischaaltjes waarover een halve kokosnoot of iets dergelijks geplaatst is.

Overige kweekinformatie:

Deze dieren pakken vanwege hun grote formaat makkelijk grote prooien. Diverse grotere insecten uit het weideplankton zijn dan ook erg geschikt voor deze dieren.
Pas gemetamorfoseerde kikkertjes kunnen al 10 tot 11 millimeter groot zijn.

 

Printen
Back To Top