Ameerega bilinguis
Categorieën: GIFKIKKERS, SOORTEN, Ameerega

Ameerega bilinguis

 

Het terrarium:

Voor een koppeltje of een triootje is een terrarium van 40 x 40 x 40 cm voldoende. De wanden bekleden met vochtabsorberend materiaal en inrichten met veel planten. Regelmatig sproeien of bevochtigen is noodzakelijk.

Temperatuur:

23-26°C overdag met ’s nachts enkele graden daling tot 20-22°C. Er zijn aanwijzingen dat deze dieren in de natuur met zeer lage temperaturen te maken kunnen krijgen. Het nabootsen hiervan in gevangenschap is mogelijk niet zo’n goed plan.

Groepsgewijs/paarsgewijs:

Deze dieren kunnen paarsgewijs en in kleine groepjes gehouden worden.

Eieren:

Als plekken om de eieren af te zetten geef je ze petrischaaltjes onder kokosnootdoppen en filmkokertjes. Het aantal eieren bedraagt volgens Jungfer 6-13. Wevers maakt melding van 10-15 eieren per legsel. . De eieren komen na 2,5 week uit en worden door het mannetje naar het water gebracht.

Overige kweekinformatie:

E.bilinguis is een zeer schuwe soort die zich in het terrarium maar weinig laat zien. Ze eten allerlei soorten kleine insecten en mijten, fruitvliegen, springstaarten, bladluizen etc. Erik Wevers nam waar dat mannetjes elkaar imponeren door de achterpoten te strekken, waarbij de gele vlekken op de dijen goed zichtbaar worden. Voor het afzetten van de eieren lokt het mannetje het vrouwtje door roepen naar de afzetplaats. De paring vindt plaats in een kopamplexus.
De larven kunnen zonder problemen samen worden opgekweekt. Na ongeveer 2 maanden klimmen de jonge kikkertjes het land op terwijl ze nog een stuk staart hebben. Hier metamorfoseren de larven verder tot kleine kikkertjes van ca. 8 mm. lengte. Bij goede voedering met springstaarten, bladluizen en mijten groeien ze redelijk snel.

Printen
Back To Top