Ingaven voor de 'Ziektes' categorie

Helpdesk

Heeft u vragen over kikkerziektes neem dan contact op met Helpdesk@gifkikkerportaal.nl 

De werkgroep amfibieën crisis heeft ook een aantal nuttige flyers gemaakt.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes

Dierenartsen voor terrariumdieren

Verzorgers van terrariumdieren hebben vaak problemen met het vinden van een geschikte dierenarts wanneer hun dieren ziek worden. Bestuursleden of mensen, waarvan adressen en/of telefoonnummers bekend zijn worden daardoor veelal benaderd om raad of verwijzing naar een dierenarts, die wel kijk en ervaring heeft op het gebied van reptielen of amfibieën.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes

Door Ted Nales

In dit artikel probeer ik een specifiek soort van plotselinge sterfte bij larven van Dendrobatidae te omschrijven. Ik heb vernomen dat deze sterfte niet alleen bij mijn dieren optreed maar ook bij nakweekdieren van andere bekende en minder bekende kwekers.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes

Door Hugo Claessen

Inleiding: Luciferpotjes syndroom is een afwijking die jaren geleden werd beschreven en een afwijking geeft aan de voorpoten van kikkers. Het resultaat zijn kikkertjes met kleine slecht ontwikkelde voorpoten, waardoor ze zelden kunnen overleven.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes

Kikkers die te weinig calcium en vitamine D mee krijgen met de voeding kunnen groei stoornissen krijgen waardoor de kikker er misvormt uit komt te zien.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes

Ernstig zieke kikkers kunnen het beste ingeleverd worden bij een deskundige die de kikker kan onderzoeken en zo de oorzaak van de ziekte bij de kikker kan vaststellen, dit om besmettelijke ziekte te voorkomen en om meer inzicht te krijgen in ziekte bij (gif)kikkers.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes

Een darmprolaps, het naar buitenstulpen van de endeldarm is een ziektekundig spoedgeval, raadpleeg eerst een dierenarts, de onderliggende oorzaak zal moeten worden uitgezocht en behandeld worden, het geprolabeerde darmdeel zal moeten worden teruggemasseerd en weer op de juiste manier op zijn plaats moeten komen.

[Lees verder...]


Geplaats in: Ziektes
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste